Stängt för kommentarer

Vinter i svart och vitt

Av Jan von Steijern

Jag har i mina två senaste inlägg berört dels min kär­lek till svart­vita bil­der och även visat ett par bil­der från ett äls­kat para­dis, Ron­dane Natio­nal­park i Norge. Jag har sedan 70-​​talet besökt detta fjäll­om­råde ett fem­ton­tal gånger under som­mar, höst och vin­ter och är lika begeistrad varje gång. När jag nu letar runt lite i mitt ins­kan­nade diaar­kiv så fick jag ett infall att kon­ver­tera några bil­der till svart­vitt. Bil­derna är tagna första vec­kan i mars 1988, en klar vind­stilla varm vin­ter­dag då det ännu är till­räck­ligt kallt i snön för ett bra skid­före. Här är man långt från skid­lif­tar och träng­sel. Bil­derna är från syd­väst­si­dan av Ron­dane och fjäll­mas­si­vet heter Smiubelgen.


Smiubelgen Rondane Nationalpark Norge © Jan von Steijern© Foto­graf Jan von Steijern

Smiubelgen Rondane Nationalpark Norge © Jan von Steijern© Foto­graf Jan von Steijern

Smiubelgen Rondane Nationalpark Norge © Jan von Steijern© Foto­graf Jan von Steijern

Taggat , ,

En Kommentar

 1. Bruno Nilsson

  Hej Jan!
  När jag beskå­dat dina fan­tas­tiska vinterbilder,så för­står jag din för­kär­lek till svart vita, ana­loga bilder.

  Mvh
  Brun

  14 juli 2011